Utmanad

Jag blev utmanad av  EllaBella. Jag ska försöka komma på fem stycken julklappstips och sen rimma på en av dem. Så här är min lista

1. Kartells FL/Y-lampa

2. Att ge någon en bok man själv gjort från Ifolor

3. Handdukar och badlakan från Hemtex

4. En tidningsprenumeration  - kanske Plaza Interiör. Jag känner inte till de svenska inredningstidningarna. Finns kanske andra som är bättre =)

5. Choklad! Noblesse är goda tycker jag. Men det är länge sen jag ätit några - tyvärr


Jaha, så var det rimmet! Jag är verkligen urkass på att rimma. Det är inget vi har gjort i min familj och jag tror inte det är vanligt här i Norge heller. Så om några norrmän läser detta så får ni gärna säga om ni brukar rimmar på era julklappar =)

FL/Y-rim (?)


Sätt upp den i ditt tak,
detta är en vacker sak.
När du äter eller myser,
denna jättehärligt lyser


jaja, jag sa att jag var kass på att rimma! Faktiskt första gången jag gör det på en julklappsgrej. Var barmhärtiga!

image193

(Eget kollage med bilder från länkarna ovan)


 

Olsson och Dom

Om man har lust att ha en annorlunda "fruktskål" så har Olsson och Dom några som sticker ut. Ni får ursäkta om jag inte vet om de heter Olsson och Dom eller Olsson och Dåm, för det finns båda varianter på deras egen hemsida.
Anyway, "skålarna" är lite roliga tycker jag och jag har en känsla av att mina barn hade tyckt om banamaten. De älskar bananer.
Det kommer dock inte att bli några fruktautomater hos oss, de ligger snyggt i sin skål som de har nu =)
Men lite skojiga idéer var det i alla fall

image191
(Eget kollage med bilder från Olsson och Dom)


 

Kartell

Jag har bloggat om Kartells saker innan, men känner nu att det är på tiden att de får ett helt eget inlägg =)
Kartell har det mesta i sitt sortiment allt från lampor till soffor. Jag skulle så gärna vilja ha en Kartell-lampa, nämligen Fly. Den tycker jag är snygg och enkel. Den finns i många färger och är transparenta, den finns även i helsvart och helvit. Fly är designad av Ferruccio Laviani. Laviani har även designat Bourgie-lampan.
Kartell började i Italien 1949 och är idag väldigt populära inom interiör.

Vilken Kartell-produkt skulle du vilja ha? =)

image186


image187



image188



(Eget kollage med bilder från Casanova)


 

Voodolls

Igår fick jag mina Voodolls med posten. Japp, lördagsutdelningen lever kvar här. Voodolls-dockan är i jättefin kvalité! På varje docka finns det ett fäste så att man kan sätta fast den på nyckelknippan, väskan eller mobilen om man vill det.  Kanske det kan bli en liten fin julklapp till väninnan eller sambon =)
I förpackningen följer det med en liten lapp om dockans karaktär och ett ritualkort där man kan läsa hur man ska göra  =)
Dockorna jag har fått är ca 7 cm och verkligen jättefina. Jag har Trinity och Dark Drakken (se bild här under).
Jag är helt säker på att det finns en docka för varje smak och för alla behov. Kanske någon behöver uppmuntras eller behöver lite tur i kärlek, jobb eller rent allmänt behöver piggas upp så kan en sån här liten docka göra susen eller hur? =)
Dockorna levereras snabbt och smidigt! Man kan även få den skickad direkt hem till den som du vill ge den till och med ett personligt meddelande =)

Svenska Voodolls
Norska Voodolls


image184

(Bild: Privat)

image185
(Bilder från Voodolls)


 

Tom Dixon

Den här lampan tycker jag är så snygg och elegant. Den skulle jag vilja ha ovan för ett runt matbord, jag har fått för mig att det är snyggt. Eller så skulle jag vilja ha den i en grupp där lamporna hänger i olika höjder. Lampan går bland annat från Pid. Lampan är designad av Tom Dixon och finns i kopparfärg och silverfärg. Lamporna heter Copper shade och Mirror ball. Copper shade är nog den jag skulle vilja ha, men jag är inte helt säker. Tom Dixon har även gjort den som golvlampa.

image182


image183


image180


(Egna kollage med bilder från Tom Dixon)


  

Tack

Tack till alla er som skrev och som førsøker hjælpa oss med länkar till jobb i Sverige! Så gulliga ni är, det värmer gott i hjärtat.
Jag önskar er alla en riktigt skön helg.
Många kramar


image84Cissan

Kan någon tipsa mig lite?

Detta har inte alls med inredning att göra, utan handlar om jobb. Som några av er vet så har jag en längtan efter att flytta hem till Sverige igen. Så igår frågade min sambo om jag kanske kunde efterlysa lite tips på sidor på nätet där man kan söka jobb. Jag känner till Monster, Manpower och AMS. Men kanske någon av er känner till några andra sidor där man kan söka eller lägga sin CV. Det är inom IT-branschen som han vill söka.
Jag är tacksam för all hjälp vi kan få =)

image84Cissan


  

Göra en egen bokhylla

Om man vill skapa sin egen bokhylla, så kan man göra det lätt och enkelt. Här är en som är gjord i många färger och som är skapad för barn. Glad och rolig och kanske man till och med kan ha barnen med när man ska måla den?
Man behöver papprör, brett gummiband, såg, sandpapper, färg och ett strålande humör och kanske lite musik i bakgrunden... och jag hade garanterat haft en påse godis brevid mig också om jag skulle ge mig på denna hyllan.
Mät hur djup du vill ha bokhyllan och såga till rören i den storleken du önskar. Du kan ju välja själv hur många rörbitar du vill ha i din hylla. När man målat rörbitarna och låtit dem torka så spänner man det breda gummibandet runt rören. Se till att det sitter hårt runt rullarna och sy fast ändarna och vips - en bokhylla!!


image178

(Eget kollage med bilder från Rom123)

Hilmers Hus

I Norge finns det en möbelkedja som heter Hilmers Hus. De har vackra möbler och sidan är fin och stilren också. Jag har faktiskt inte varit inne på deras sida så mycket och kom på sidan nu när jag satt och läste i min tidning. Deras stol Lucca ser skön ut att sitta i, men priset var något högt för mig, nästan 7000 norska kronor. Så vi behöver sex stolar..hmm.. nej, det blir för dyrt =) Men de har andra snygga stolar också och i olika prisklasser.
Skänkarna som heter Arctic är snygg och i högglans, de har push-funktion på dörrarna och det gillar jag =)
Lamporna är snygga.. så ja tack! =)




image177


(Eget kollage med bilder från Hilmers Hus)



 

Furniturebox - Någon som handlat via dem?

Jag är lite nyfiken på om någon som läser här handlat från Furniturebox? Eller kanske ni känner någon som gjort det? Är det bra möbler? Varit något strul? Eller går allt smidigt?
Jag undrar för en vän som eventuellt ska beställa några möbler från just Furniturebox. Så jag hoppas att någon kan hjälpa mig/oss med våra frågor. Furniturebox har sjukt snygga möbler och då blir man lätt sugen att beställa lite grann ;)

image176

(Eget kollage med bilder från Furniturebox)


  

Ihreborn

Jag tycker det är kul att titta på alla möjliga sorters möbler. Ihreborn hade många roliga soffor och fåtöljer. De har enormt många tyger som man kan välja mellan och jag tror nog man ska hitta något tyg som man gillar. Inte för att jag tänkte köpa en Ihreborn-soffa, men designen är fräck och annorlunda. För att hitta en återförsäljare av Ihreborn så kan du besöka deras sida. De har återförsäljare på många håll i Sverige och det finns även några ställen i Norge.
Nu ska jag fixa mig en kopp te, känner mig helt körd. Jag har ont i halsen och huvudvärken gör sig ständigt påmind och då passar jag givetvis på att blogga (?)!


image166

image168


image169



(Eget kollage med bilder från Ihreborn)


  

Tack

Vill bara tacka alla som besöker min blogg och ett extra tack till er som skriver här. Det gör mig så glad att ni besöker mig och piggar upp min vardag! Det har varit otroligt givande att blogga och jag har fått så fin kontakt med flera andra bloggare.
Tack till er alla!!
Många kramar


image84Cissan

Bolia

Bolia är nog en av mina favoriter. Jag tycker de har så mycket snyggt. Tyvärr har jag aldrig varit inne i en Boliabutik, men den dagen jag hamnar där, så måste jag verkligen gå och kika på allt fint. Hoppas vi snart kommer till Oslo igen, så kanske jag kan smyga in i en Bolia-affär =)
Ibland känns det som en evighet tills vi ska få eget och kunna inreda det i vår (min) stil. Sambon har sagt att jag kan ta hand om inredningen om han får fixa med musik- och datorgrejorna. Det var inte precis så svårt att övertala mig till det. Kan ni förstå hur mycket jag längtar till att få sätta igång med mina små projekt?! Än så länge får jag smörja mig med tålamod. Men det är evighetslångt att vänta ibland. Blir så inspirerad av min kära vän Malin som alltid finns där och som peppar mig i min väntan. Jag vet att ni är många som besöker hennes sida, men om någon har missat den så kila dit bums! =)

Nu mina damer och herrar - lite bilder från Bolia

image163



(Eget kollage med bilder från Bolia)



  

The Home

Jag är superförkyld och orkar nästan inte skriva något idag, men ett litet inlägg får det bli. Tänkte visa lite från The Home. De har en del fräcka möbler och tavlor. Jag letar ju fortfarande efter soffbord, men jag kommer troligen aldrig att hitta det som jag efterlyst innan. Börjar känna mig frustrerad, men hoppas att någon kanske vet var "mitt" bord finns - om det finns!
Nåja, det var The Home jag skulle visa lite möbler från, så här kommer de!!

Kram från en snuvig Cissan


image162

(Eget kollage med bilder från The Home)


   

Åhléns

Åhléns har kommit till vår stad och när jag var på deras hemsida nu fick jag lust att gå ner där och kika lite. De har varit här i stan ett tag nu, men förra julen var de inte här. Blir så glad när jag ser lite goa gamla svenska butiker här omkring =)
Hur som helst.. vi närmar oss jul, om nu någon missat det ;) Det som är så skoj är ju att man numera kan slänga vilken färg som helst i granen. Jag kommer väl att köra silver i granen i år igen, men det hade varit skoj med lite nytt. Får se nästa år vad det blir.
Vilken färg ska ni ha i granen? Rött, vitt, svart eller guld? Kanske blått?

Här är lite inspiration från Åhléns


image156

image155image154
image158
image159
image161

(Egna kollage med bilder från Åhléns)


 

Krukgubbar

Här kommer lite söta krukor. Dessa är formade som gubbar där det växer gräs i huvudet på krukgubben. Jag tyckte den var rätt så söt. Gubben är alltså färdig med gräs i knoppen och så när man får hem gubben så drar man av pappret och vattnar honom och efter några dagar så växer det upp gräs. Sen är det bara att hålla hans frisyr snygg och vattna lite då och då =)
Dessa gubbarna hittade jag inne på Alibaba.


image146

(Eget kollage med bilder från Alibaba/your way)



 

Asko

Asko har ett stort sortiment och säljer allt från textil till soffor. Själv skulle jag in för att se om jag hittade en snygg tv-bänk. Hittade lite av varje egentligen. Jag hittade en som heter Cub, men den är inte ritkigt en som passar för oss, jag behöver en som kan ha luckor och/eller lådor i. Men jag gillade formen

image152


Annars är här ett litet kollage med saker som de har! De hade så mycket, så kika in på Askos sida om du har lust



image153

(Egna kollage med bilder från Asko)



 

Laurie Beckerman

Laurie Beckerman har designat lite roliga saker. Den här gungstolen var annorlunda och stilren. Lite romantisk va? Sitta där med sin kära eller sin goa vän och slappa lite. =)
Borden är också designade av Laurie Beckerman och heter Lollypop och finns i flera olika färger. En riktig färgklick!
Dessa två produkter är från hennes 2007-kollektion
image148
image147

(Egna kollage med bilder från Laurie Beckerman)



  

Grobot

Vad sägs om en liten kruka som är formad som en robot. Man planterar lite gräs i den och så kan man klippa gräset och hålla den fin. Roboten kommer i två delar och man placerar "kroppen" på benen och så är den färdig =)
Läs mer om den på Fat brain toys


image145

(Eget kollage med bilder från Fat brain toys)



 

Bagaren och Kocken

Idag var jag inne på en sida som var helt ny för mig. Många av er har säkert sett den innan, men för oss andra så är det ett kul tips. Sidan heter Bagaren och Kocken och de säljer allt för köket. De har produkter från Saeco, Smeg, Kenwood, Eva Solo, FrancisFrancis och många flera kända märken. De har butik i Göteborg och där kan du själv gå in och se på allt fint som finns. Jag är lite förtjust i röda apparater =)

Behöver du kyl, frys, kaffebryggare, kolsyremaskin eller en liten fräck radio? Kika in och låt dig inspireras Bagaren och Kocken


image149


image150


image151


(Egna kollage med bilder från Bagaren och Kocken)


  

Ellips

Okey, nu hittade jag några lampor som jag tyckte var rätt så tuffa Shiny Tara heter de och kommer från Ellips. De små pallarna som heter Sono var också fina tycker jag. De kan man använda som små bord också. Själv tycker jag de var för fina för att ha som pallar, såg kanske inte så sittvänliga ut heller egentligen. Mönstret var fint.
Sen finns den roliga hyllan också som heter Big Jim, ganska så fräck och den finns i flera varaianter och storlekar.
Sparks och sukie kommer också från Ellips. Spännande ljus från lampan, men inte riktigt min grej.

image135


image136


image137

(Egna kollage med bilder från Ellips)


  

Moooi

Eftersom jag är osäker på om jag bloggat om denna Moooi-soffa, så tar jag och lägger ut den nu. Detta är en sida som jag besöker lite då och då och heter Moooi. De har sin helt egen stil och de skapar verkligen fritt från hjärtat.
Denna soffan tyckte jag var häftig, den var faktiskt inte så "konstig" som en del av sakerna på deras sidan kan vara ;)
Soffan har alltså en inbyggd hylla där man kan ha böcker, prydnadssaker eller små hemligheter om den står mot en väg. Skaparen till denna soffa heter  Marcel Wanders och soffan heter Bottoni Shelf. Stilren liten sak =)



image109

(Eget kollage med bilder från Moooi)


 

Schablononline.se

Det har kommit en ny stor onlineshop på nätet som heter SchablonOnline.se. De säljer många olika sorters schabloner och deras sortiment är omfattande. Så himla skönt att ha allt på en sida och slippa sitta och leta i timmar bland olika siter. Det  är ju också skönt att dessutom kunna sitta hemma och se i lugn och ro. Speciellt nu  när det är halvrått väder ute, så kan man istället sitta inne och fika och ha det gott, för att samtidigt sitta och se på schabloner. Fiffigt =)

Jag har själv varit inne där nu och tittat och det är så mycket kul där inne. Gissa om jag fick lust att köpa en schablon eller två och göra något spännande här i hemmet  =)

Om man har tillgång till en overhead, så har de en speciell avdelning för det. Här hittade jag flera fräcka mönster och jag är säker på att många låter sig inspireras av dem. Kika in där och se, för du kommer inte att bli besviken!
Skulle det ändå vara något motiv som man saknar på siten, så kan man tipsa dem om det via deras hemsida.
Här är lite bilder att inspireras av:


image144
image143
(Eget kollage med bilder från SchablonOnline.se)


image138

image139

image140

image141

(Bilder från SchablonOnline.se)


  

Lampa gjord av betong

En lampa gjord av betong låter kanske inte som det fiffigaste i lampväg, men faktum är att lampan från LiTraCon är lite fräck! Visst, den är tung. Den väger hela 10,5 kg och består av betongblock som byggs ihop utan att man behöver montera fast dem på något vis. De är stabila i sig själv =)
Lampan heter LitraCube

image128

image129

(Bilder från LiTraCon)


  

På tal om att hänga fritt

Finns fler alternativ till hur man kan förvara sina böcker. De som ser ut att sväva har ju varit väldigt populära har jag märkt. Tack för alla kommentarer om de inläggen. Jag tycker själv att de är fräcka och är så sugen på att göra en sån typ av hylla själv.
Om man vill ha en annan variant av hylla så kan man "sväva" in på Sticklebook och se där. De har en sorts hylla för böcker med mjuk pärm. På bilden tycker jag det ser ut som en sorts hylla med inbyggd kam =)
Man kan ha den på kontoret, barnrummet eller köket. Eller var man nu har användning för hyllan. På sidan står det att den kan lämna ett litet märke på själva pärmen, men sidorna tar ingen skada.

image132


image134


(Egna kollage med bilder från Sticklebook)


 

Till vardagsrummet

Nu var det ett litet tag sen jag på Mio och kikade. Så för mig var mycket av detta nytt. Pluto känner jag inte igen från Mio, det vill säga stolarna, bordet och skåpen med rött och svart inslag. Den vita soffan såg go ut och det verkar vara gott om plats att svänga med benen på. Som många av er nog märker, så är jag soffsjuk. Jag skulle så gärna vilja köpa ny soffa och helst en som är lite i den stilen som den vita. Vi får se vad som händer här framöver. Den som väntar på något gott, väntar oftast för länge ;)



image131


(Eget kollage med bilder från Mio)


  

Fixa din egen osynliga bokhylla

Jag bloggade om Miron Liors osynliga bokhylla/hållare och för er som vill göra er egen variant av denna hylla kan ni kolla denna länken

image130

(Bild från Instructables)


 

Bolagret

Bolagrets senaste nyheter finns att beskåda på deras hemsida. De har lagt ut två stora golvlampor. De har med lite nya ljusstakar också som passar fint till advent. Undrar hur kvaliteten är på sofforna, jag har inte provat dessa som syns i kollaget. Jag bara måste inom Bolagret nästa gång jag kommer till Sverige. Det brukar vara så mycket man kan inspireras av och ibland så köper hela affären med blicken =)


image127
(Eget kollage med bilder från Bolagret)


  

Adam Frank- Fönster

Har du en vägg som är lite tom? Vill du ha ett fönster där? Eller vill du ha ett fönster där, fast ändå inte göra hål i väggen? Klurigt va? =)
Adam Frank - mannen som är ett ljushuvud! Jag gillar hans saker! Bloggade innan om hans fina oljelampor och nu vill jag visa hans "fönster" som heter Reveal. Om jag förstått det hela rätt så blåser det lite luft genom projektorn så att det ser ut som att trädet rör sig, men att själva fönstret står still.
Projektorn kan du placera på en hylla eller fästa på väggen eller i taket.


image124


image125


image126

(Bilder från Adam Frank)


 

Shoporama

Vi har det väldigt trångt runt sängen i sovrummet och har egentligen bara plats för ett nattduksbord. Men inne på Shoporama fann jag en käck hylla, Conceal, som man kan klämma fast en bok  och sedan placera böcker ovanpå. Går fint att ha en klocka eller glasögon på toppen också. "Bokhållaren" kan också vara snygg att ha några stycken i en grupp på en vägg. De ser ut som de hänger fritt!
Eller varför inte ha den varianten som är för handdukar?! Jag tyckte de var fräcka som tusan! Designat av Miron Lior

 


image120


image121



Några snygga lampor ramlade jag också över. Denna liljeformade lampan från Normann Copenhagen var snygg. Den finns i tre olika varianter. Lampan, Norm 06, är designad av Simon Karkov.

image122


En annan pryl som också kommer Normann Copenhagen är denna salt och pepparbehållare. Den är designad av Charles Job och det finns även en äggdelare och en timer. De är lika i formen och stilrena och prydliga

image123

(Egna kollage med bilder från Shoporama)

  
 

Illums Bolighus

Danmark, design, möbler! Allt det hittar man på Illums Bolighus. Här finns bland annat de klassiska möblerna Svanen och Sjuan av Arne Jacobsen. Det finns mängder med möbler och inspiration att hitta här. Sök efter den designern du är intresserad av och se vad Illums har att bjuda på. Om du ändå är i Danmark så kan du lika gärna ramla in i deras varuhus =) Stort och härligt!
Illums har dessutom sin egen kollektion som går att beskåda på hemsidan. Här nedan är ett exempel från deras kollektion som är designad av Andreas Lund och heter för Sit



image117
image118



image119



(Egna kollage med bilder från Illums Bolighus)


  

Bruno Fattorini

Designern Bruno Fattorini har skapat några mycket vackra och stilrena möbler. Den ena serien heter Elevenfive och den andra heter Highboard. Jag tyckte att båda två var snygga och hade dessutom snygg förvaring. Enkelt och elegant. Just nu är jag förtjust i vitt, men den svarta var också läcker. Eller varför inte blanda svart och vit? Besök MDF Italia för att se mer snygga möbler.



image113

image114


image115

(Egna kollage med bilder från MDF Italia)


  


Svart julgran eller?

Okej! Om du var en gran, vilken färg ville du vara då? Nej, jag bara skojar,men det finns ju många färger på julgranar numera. Svart har blivit trendigt och finns bland annat att köpa hos Gillgrens. De har flera varianter av julgranar i både färg och storlek. Det är bara att välja och se glad ut =)


image110


(Eget kollage med bilder från Gillgrens)



Lite julpynt att klä sin gran med är ju inte heller så dumt.
Julpynt finns i många variationer. Förra året körde jag med en gran klädd med silverpynt. Det blev snyggt, men flera av kulorna fick sätta livet till då jag har en son som tyckte det var våldsamt roligt att dra av kulorna från granen och kasta dem omkring sig eller bara stå på dem. Som tur var så var de inte av den sorten som splittras som glas,men flera av dem hade verkligen unika former =) Jag har inte sett så värst mycket efter nytt julpynt, men svart är ju stiligt, så varför inte i granen! Här är lite från Christmas People



image111


image112


(Eget kollage med bilder från Christmas People)



 

Miljögården i Lund

Åh, alla dessa möbler som finns! =)
Miljögården i Lund bjuder på många kända möbler och har dessutom en egen kollektion som heter Miljögården Design. När man vandrar omkring där och känner för att äta lite så kan man smita inom Annas kök och äta en lunch.
Jag har aldrig själv varit på Miljögården, men det ser trevligt ut och det skulle vara roligt att komma dit.
Jag har satt ihop några kollage av de olika produkterna som finns hos Miljögården.


Passar dessutom på att önska er alla en TREVLIG HELG!!

image104
image105
image106
image107
image108

(Egna kollage med bilder från Miljögården)


 

Pid

Sista dagarna har jag inte bloggat så mycket, har känt mig oinspirerad och haft mycket annat att tänka på. Ikväll tänkte jag i alla fall visa lite från Pid - igen. De har mycket möbler och de har annorlunda möbler. Det finns saker jag hade kunnat tänka mig, men det mesta ligger i en prisklass långt över det jag har lust att spendera. Men det är ju så kul att titta och se vad som finns där ute i möbelvärlden! Idag var jag och vandrade omkring i en möbelbutik i grannstaden, men fy..åh..suck... så tråkig den var. Jag tycker annars att man kan hitta lite saker där som kan vara snyggt, men de verkade inte som de hade lust att göra något trevligt med deras utställningar och det blev bara värre. Det finns två av dessa affärer var jag bor och de är verkligen olika. Den andra affären i denna stora möbelkedja är mer inspirerande att gå i och där finns bl a "min" lampa Midsummer light, som jag skrivit om innan =)

Nåväl, det var ju pid jag skulle visa bilder från - kommer bort från ämnet nu ju. Jag hittade adventsljusstaker i en modern form och en festlig gungstol. Inget för mig, men som jag brukar säga - roligt att se på! =)




image101
image102
image103

(Egna kollage med bilder från Pid)



 

RSS 2.0